KNMO-bonden houden deur voor concoursen open

KNMO-bonden houden deur voor concoursen open

In overleg met de KNMO-doelgroep blaasmuziek houdt een aantal bonden de deur voor en beperkt aantal hafabra-concoursen in het najaar open.

Zoals gebruikelijk hebben verschillende KNMO-bonden ook dit najaar weer hun concertconcoursen voor hafabra-orkesten in de planning staan. Vanwege de voortdurende lockdown zijn de orkesten echter al geruime tijd niet in de gelegenheid geweest om te repeteren en op dit moment is het ook nog volledig onduidelijk hoe de situatie dit najaar zal zijn. Het ziet er naar uit dat het in ieder geval de komende maanden nog niet mogelijk is om op de normale manier te repeteren en een concoursdeelname voor te bereiden. Dit heeft ook invloed op het aantal inschrijvingen dat is ontvangen.

In een overleg van de KNMO-doelgroep blaasmuziek met de betreffende bonden is daarom besloten om een beperkt aantal dagen open te houden voor de mogelijkheid tot concours- of festivaldeelname. Het gaat daarbij om de concoursen in Hoogeveen op 13 november (organisatie MGD/OMF, https://mgdonline.nl/) en in Zutphen op 20 en 27 november (organisatie MBGF, https://mbgf.nl/).

Bij de andere bonden wordt gekeken naar een eventuele alternatieve programmering, waarover later meer informatie volgt.

Voor verenigingen die al definitief hadden ingeschreven voor deelname aan een concours dat geen doorgang zal vinden, en die niet willen overstappen naar Hoogeveen of Zutphen, geldt dat hun inschrijving geregistreerd kan worden als “voldaan aan de verplichte concoursdeelname”.

Verder is, net zoals in 2020, besloten dat het jaar 2021 voor alle overige orkesten niet zal worden meegeteld als concoursjaar, als het gaat om het berekenen van de vijfjaarlijkse concoursverplichting. Dit om onze orkesten in deze moeilijke tijd niet nog zwaarder te belasten.

Foto: Kees Staps

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 APR 2021 - 20:27
Laatste update: 07 APR 2021 - 20:31