KNMO combineert NK Mars met NK Show

KNMO combineert NK Mars met NK Show

De maand juni is de maand van de NK’s voor de Show en Mars sector. Deze NK’s worden georganiseerd door het kernteam van de Doelgroep Show, Mars, Percussie (SMP) van de KNMO. Op 17 juni 2023 wordt het NK Mars en Show georganiseerd op het terrein van Voetbalvereniging Olympia in Hasselt.

Voor beide onderdelen kan worden ingeschreven in de Championshipsklasse of de Starklasse conform het Nationaal reglement Mars 2022 en het Nationaal Reglement Show 2019 zoals vermeld op de site van de KNMO.

Het NK Show werd de laatste jaren altijd gecombineerd met het ODSC in Assen op de tweede zaterdag in juni. Helaas kan de ODSC dit jaar niet worden georganiseerd wegens gebrek aan belangstelling.

Om showkorpsen die dit jaar wel het Nederlands Kampioenschap Show willen bezoeken de gelegenheid hiervoor te geven zal de Doelgroep Show, Mars, Percussie (SMP) van de KNMO, in goed overleg met de organisatie van het ODSC, dit jaar het NK Show organiseren.

Bij deelname aan het onderdeel Mars in Hasselt wordt voor dit NK afgeweken van de aangegeven maatvoering van het parcours en de bijbehorende tekening in het reglement. In tegenstelling tot de hier vermelde afmetingen wordt dit jaar de veldafmeting voor mars van het Wereld Muziek Concours (WMC) aangehouden; dit betekent een veld van 91.40 meter breed x 48.88 meter diep. Daarbinnen is het mogelijk om het WMC-parcours inclusief de ronde bochten te lopen maar ook een gewoon stratenparcours zonder gebruik making van de bochten. Conform het KNMO-reglement staat het een vereniging vrij om binnen het uitgezette stratenparcours te manoeuvreren.

Inschrijving voor het NK Mars en Show is mogelijk via de website van de SMP: www.smp-nederland.nl. 

Meer informatie over reeds aangemelde deelnemende verenigingen en andere gegevens volgt.

Gepubliceerd: 24 MAA 2023 - 16:13