KNMO en BvOI houden inspiratiedagen voor dirigenten

KNMO en BvOI houden inspiratiedagen voor dirigenten

De Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs (BvOI) houdt in samenwerking met de KNMO inspirerende dagen voor (toekomstige) dirigenten.

Tijdens deze workshopdagen worden twee sessies gehouden waarbij je alles te weten komt over het ondernemerschap en jouw positionering als zelfstandige in de markt. De bijeenkomsten zijn op 2 juni bij Adams Music Centre in Ittervoort en op 9 juni bij Musidesk in Deventer.

Programma
09:00 uur: Inloop met koffie en gebak
09:30 uur: Workshop 1 – Frank Alfrink van ZZP Nederland
11:00 uur: Workshop 2 – Aidan Winkels van &FLUENCE
13:00 uur: Lunch
14:00 uur: Rondleiding

Sessie 1 – Weerbaarheid
Wanneer ben je zakelijk veilig en wat is hiervoor nodig?
Frank Alfrink, voorzitter van ZZP Nederland, neemt ons mee in alle relevante zakelijke aspecten rondom de zzp’er. Je krijgt inzichten of je jezelf zelfstandig mag noemen en tips om dat voor elkaar te krijgen.
Naast een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering is er nu veel te doen over de verplichting tot een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Vroeger had je zelf de keuze of je wel of niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsloot. Nu is men in de wetgeving aan het sleutelen aan een ‘verplichte AOV’. Frank Alfrink informeert je in deze workshop over de laatste ontwikkelingen.

Sessie 2 – Wendbaarheid
Tijdens deze workshop geeft Aidan Winkels van &FLUENCE een workshop over onderhandelen en positionering. Hoe positioneer jij je als professional in het werkveld? Hoe wendbaar ben jij aan de onderhandelingstafel?
De recente coronacrisis heeft een patroon dat al jaren speelt in de culturele en creatieve sector nog duidelijker naar voren gebracht. Namelijk dat van oneerlijke compensatie tegenover geleverd werk. Creatieven onderhandelen veelal vanuit hun hart, terwijl het aan de onderhandelingstafel soms effectiever is om vanuit de ratio te handelen.
Aiden Winkels zal tijdens een interactieve workshop vijf belangrijke inzichten met ons delen aan de hand van verschillende oefeningen, rijkelijk aangevuld met voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden: www.bvoi.nl/nieuws/zaken-op-orde 

Gepubliceerd: 23 MEI 2023 - 09:57