KNMO: 'Gebruik gezond verstand, maar neem ook verantwoordelijkheid'

KNMO: 'Gebruik gezond verstand, maar neem ook verantwoordelijkheid'

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus roept de KNMO muziekverenigingen op om vooral een zorgvuldige afweging te maken, die past bij de vereniging, leden en dirigent en bij de beschikbare faciliteiten en omgeving. “We kunnen als KNMO hier geen algemeen advies geven.”

In een brief aan de verenigingen merkt de KNMO op dat samen muziek maken (nog steeds) kan binnen de nieuwe richtlijnen. Of de locatie waar de vereniging repeteert, gebruikt mag worden voor die gelegenheid is in vrijwel alle gevallen afhankelijk van de specifieke situatie en (gebruikers)vergunning. De lokale overheid (gemeente) heeft een rol waar het bijvoorbeeld gaat om dorps- en gemeenschapshuizen.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes. Dat geldt ook voor repetitielokalen. Maar bij de beoefening van theater, dans, acteren, muziek of vergelijkbare activiteiten mag het mondkapje worden afgezet voor de duur van de beoefening. Op alle andere momenten in voor publiek toegankelijke binnenruimtes wordt dringend geadviseerd het mondkapje te dragen.

KLIK HIER voor de volledige brief die de KNMO naar de aangesloten verenigingen heeft gestuurd.

De KNMO werkt nog aan de aanpassing van het protocol. Wil je het bijgewerkte protocol automatisch in je mailbox ontvangen, schrijf je dan in voor de KNMO Klankwijzer nieuwsbrief: KLIK HIER.

Foto: Engina Kyurtutm for Unsplash

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 14 OKT 2020 - 19:01
Laatste update: 14 OKT 2020 - 19:09