KNMO Klankwijzer: maak er gebruik van!

KNMO Klankwijzer: maak er gebruik van!

Niets zo vergankelijk als een bericht op Facebook. Na een kwartier is het vaak al niet meer op iemands tijdlijn te zien. Als het er überhaupt al op verschijnt. Bovendien… lang niet iedereen zit op Facebook. Daarom koos KNMO Klankwijzer een jaar geleden voor een platform met meerdere mediakanalen. Zo bereiken we zoveel mogelijk type lezers. Net als de grote kranten. Het blijkt een schot in de roos.

In het eerste jaar van KNMO Klankwijzer bereikten berichten op onze Facebookpagina weliswaar zo’n twee miljoen mensen, maar wat veel belangrijker is: op de website van Klankwijzer werd 656.667 keer een bericht daadwerkelijk geopend. Dat doe je natuurlijk alleen als je er ook echt interesse in hebt. Dagelijks bezoeken gemiddeld meer dan 1.000 mensen de website www.klankwijzer.nl. En met de gecombineerde nieuwsbrief/e-paperuitgave (digitale krant) voorzien we wekelijks nog eens ruim 8.150 abonnees (waaronder vrijwel alle muziekverenigingen) via hun mailbox van nieuws en informatie. Een potentieel aantal 'klanten' dat je met je eigen relatiebestanden wellicht niet bereikt. 

KNMO Klankwijzer wil een bron van inspiratie en informatie zijn voor de aangesloten verenigingen. Behalve nieuws en mededelingen vanuit de KNMO haken we in op actuele ontwikkelingen, kijken we met tips en tops terug op concoursen en wedstrijden, blikken we vooruit op interessante activiteiten en hopen we met good practices en de rubriek Concert van de Week onze lidverenigingen te inspireren.

OOK JOUW VERENIGING KAN VAN AL DIE FACILITEITEN GEBRUIKMAKEN.
Met deze speciale nieuwsbrief willen we met name secretarissen en pr-functionarissen nog eens attent maken op de vele mogelijkheden die KNMO Klankwijzer biedt.

Agenda
Concerten, optredens, taptoes, presentaties, wedstrijden, festivals, lezingen etc. nemen we op in een op doelgroep, datum en provincie te filteren agenda die via diverse digitale kanalen van Klankwijzer en KNMO breed verspreid wordt. Datzelfde geldt voor verenigingsnieuws en oproepen voor deelname aan workshops, play-ins, clinics, opleidingen, projecten, congressen etc. Deze service is gratis voor leden van de KNMO. Gebruik voor het aanmelden van agenda- en nieuwsberichten wel de speciale formulieren op de website.

Poster
Je kunt ervoor kiezen om je activiteit een extra boost te geven met de poster/flyer van het evenement. Deze wordt dan gedurende meerdere weken bij herhaling geplaatst op de website (ruim 1.000 bezoekers per dag), in de e-paperuitgave (8.150 abonnees) en op de Facebookpagina (ruim 3.700 volgers). Bijzondere concerten worden bovendien belicht met een redactioneel artikel in de digitale krant. Met zo’n gerichte actie zet je optimaal in op het bereiken van een brede doelgroep van muzikanten en muziekliefhebbers. De kosten van een dergelijke campagne bedragen 30 euro (excl BTW) voor de duur van drie weken. Als je er twee bezoekers/deelnemers extra door trekt, heb je de kosten al terugverdiend. Je kunt posters aanleveren in de verhoudingen van een normaal A4/A3-formaat.

Vacature
Ben je op zoek naar een nieuwe dirigent, instructeur, docent of trainster? De vacaturebank op www.klankwijzer.nl heeft inmiddels een reputatie opgebouwd. Docenten op conservatoria adviseren hun leerlingen om de vacaturebank op www.klankwijzer.nl regelmatig in de gaten te houden. Ook de vermeldingen in de vacaturebank worden meerdere weken bij herhaling gedeeld via de e-paperuitgave en de Facebookpagina. De kosten bedragen eveneens 30 euro (exclusief BTW) voor de hele periode tot de sluitingsdatum.

Muzikantenpool
Op zoek naar een muzikant om uit te helpen? In de rubriek muzikantenpool bieden muzikanten zich aan om op tijdelijke basis mee te spelen, bijvoorbeeld bij speciale projecten, concerten of andere gelegenheden of om incidenteel in te vallen, uit te helpen of bij te springen. Deze gratis rubriek is uitsluitend bestemd voor amateurmuzikanten en/of conservatoriumstudenten.

Magazine
Behalve de digitale mediaonderdelen brengt Klankwijzer iedere kwartaal een (papieren) magazine uit. KNMO Klankwijzer Magazine is het visitekaartje van de amateurmuzieksector in Nederland. Aan de hand van achtergrondverhalen, reportages, interviews met verrassende personen en informatieve artikelen laten we zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Een jaarabonnement (4 uitgaven) kost 17,44 euro.

OPGAVE VAN DE DIVERSE BERICHTEN OF AANMELDEN VOOR ABONNEMENTEN KAN ALS VOLGT:

AGENDABERICHT:
Voor GRATIS vermelding van concerten en activiteiten in de agendarubriek: KLIK HIER

NIEUWSBERICHT:
Voor GRATIS aankondigingen van workshops, play-ins of nieuwsberichten: KLIK HIER

VACATURE:
Vacatures voor dirigenten, docenten en instructeurs: KLIK HIER

NIEUWSBRIEF/E-PAPER:
Aanmelden voor ontvangst van de GRATIS nieuwsbrief/e-paperuitgave: KLIK HIER  

FACEBOOK:
Like of volg voor flitsberichten uit de muziekwereld: KLIK HIER

MAGAZINE:
Opgave voor abonnement op het (papieren) magazine: KLIK HIER

VRAGEN:
Neem voor vragen contact op met redacteur Frank Vergoossen: redactie@klankwijzer.nl of tel.: 06 22 70 92 00

KNMO Klankwijzer: maak er gebruik van!

Gepubliceerd: 26 DEC 2019 - 10:25
Laatste update: 26 DEC 2019 - 13:49