KNMO Klankwijzer Magazine naar alle 700 bibliotheken in Nederland

KNMO Klankwijzer Magazine naar alle 700 bibliotheken in Nederland

KNMO Klankwijzer Magazine wordt opgenomen in de collecties van alle 700 openbare bibliotheken in Nederland. De KNMO wil hiermee aan de buitenwereld laten zien hoe 150.000 Nederlanders van jong tot oud plezier beleven aan muziek maken in verenigingsverband.

Behalve alle bibliotheken ontvangen ook de portefeuillehouders kunst en cultuur van alle gemeenten en provincies, de rijksoverheid en politieke partijen het magazine op hun bureau. Ook conservatoria, muziekscholen en tal van partners in de kunst- en cultuursector krijgen het magazine toegestuurd. Uiteraard krijgen ook alle bij de KNMO-bonden aangesloten verenigingen meerdere exemplaren.

“KNMO Klankwijzer Magazine is het visitekaartje van de instrumentale amateurmuziek in Nederland”, zei KNMO-voorzitter Bart van Meijl deze week bij de presentatie van het eerste exemplaar.

De KNMO lanceerde eind vorig jaar het nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer. Het multimediale platform omvat naast het (gedrukte) magazine een nieuwswebsite, digitale nieuwskrant, nieuwsbrief en nieuwsapp. Dagelijks loggen gemiddeld meer dan duizend mensen in op www.klankwijzer.nl om het laatste nieuws uit de amateurmuziek te lezen. Zo’n 8.000 mensen hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief waarin ook een koppeling met de wekelijkse digitale nieuwskrant is opgenomen. Via al deze digitale mediakanalen worden actueel nieuws en tijdgevoelige onderwerpen gratis aangeboden aan iedereen die daar belangstelling voor heeft. In het fysieke magazine komen minder tijdsgebonden, algemene thema’s en achtergrondverhalen aan bod.

Deze week verscheen de eerste gedrukte uitgave in de nieuwe opzet. Daarin komen alle doelgroepen van de KNMO aan bod. Onderwerpen zijn onder andere: een meet & greet van KNMO-kampioenen met Emily Beynon (solofluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest); 40 jaar Color Guard Nederland; een voorbeschouwing op het taptoeseizoen; een interview met oud-topambtenaar Thije Adams over nog onbenutte kansen in de blaasmuziek; resultaten van de VerenigingsMonitor van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA), een gesprek met dirigent Jos Zegers over de blaasmuziek in Duitsland; de visie van Bibi Muller op haar bondscoachschap van de Nederlandse twirlequipe en een interview met zangeres Micheline Van Hautem over het succes van haar theatershow Brel & Brass. Ook de vaste rubrieken De Dirigent en Verenigingsprofiel komen in de nieuwe versie terug.

KNMO Klankwijzer Magazine is deze week verstuurd aan de secretarissen, contactpersonen of pr-functionarissen van alle bij de KNMO aangesloten verenigingen. Vraag hem/haar om het magazine tijdens de repetitie of training ter inzage te leggen zodat zoveel mogelijk leden er kennis van kunnen nemen.
Je kunt ook een persoonlijk abonnement nemen. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl

Op de foto: KNMO-voorzitter Bart van Meijl (links) ontvangt uit handen van uitgever Frank Vergoossen het eerste exemplaar van het nieuwe KNMO Klankwijzer Magazine.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 29 MAA 2019 - 10:49