KNMO: “Veel mogelijk, maar gebruik verstand”

KNMO: “Veel mogelijk, maar gebruik verstand”

Door de verdere versoepelingen zijn sinds zaterdag ook de mogelijkheden voor muziekverenigingen verder verruimd. KNMO drukt haar leden op het hart om desondanks de basisregels in acht te houden. Dat schrijft de belangenorganisatie in een brief aan de leden.

“Het lijkt een mooie, muzikale zomer te worden”, schrijft voorzitter Bart van Meijl. Sinds zaterdag is een flink aantal versoepelingen van kracht. Toch blijft het volgens de KNMO van belang om voorzichtig te blijven. Het virus is nog niet weg en blijft nog wel even onder ons. Daarom blijven de basisregels van toepassing. Dit betekent dus:
• Was vaak en goed uw handen.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen.
• Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.

Buiten
Voor activiteiten buiten zijn, behoudens de 1,5 meter, geen maatregelen meer van kracht. Voor cultuurbeoefening waar de 1,5 meter niet handhaafbaar is, bijvoorbeeld Mars, Show of Twirl, hoeft deze niet aangehouden te worden. Voor zit-orkesten is de 1,5 meter dus nog steeds van toepassing!

Binnen
Binnenlocaties voor kunst en cultuurbeoefening mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken. Hier is publiek toegestaan, maar de beoefenaars tellen mee bij de totale capaciteit. Verder blijven bij binnenactiviteiten registratie en gezondheidscheck verplicht. Mondkapjes zijn niet meer verplicht als de 1,5 meter gewaarborgd is.

Ventilatie
Het besmettingsgevaar blijft onder ons. Past uw orkest niet in uw repetitiegebouw op 1,5 meter, dan adviseert de KNMO om niet met het volledige orkest te repeteren of een alternatieve locatie te zoeken. Ook blijft buiten repeteren veiliger dan binnen. Bij repeteren binnen is het in ieder geval zaak om te zorgen voor een goede ventilatie. Correcte ventilatie betekent dat gebruikte lucht naar boven wordt afgevoerd en verse buitenlucht van beneden/opzij wordt aangevoerd. Heeft uw locatie geen mechanische ventilatie? Zorg dan voor een pauze na een uur repeteren, waarin de ruimte goed wordt doorgelucht.

Protocol
Veel is dus mogelijk, maar het blijft van belang om verstandig met de versoepelingen om te gaan. Het KNMO protocol blijft (in bijgewerkte versie) van toepassing. Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met Jos van der Sijde of Luuk Mevis op corona@knmo.nl.

KLIK HIER voor het bijgewerkte protocol vanaf 26 juni.

Op de foto: De jeugd van ViJos ging zelfs alweer op kamp. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 JUN 2021 - 17:31
Laatste update: 01 JUL 2021 - 15:26