KNMO-majorettes/twirlers naar internationaal toernooi in Frankrijk

KNMO-majorettes/twirlers naar internationaal toernooi in Frankrijk

Een Nederlandse equipe, met leden van diverse majorette- en twirlgroepen van de KNMO, neemt in de eerste week van augustus deel aan een groot internationaal toernooi in Frankrijk. De deelname aan deze mondiale wedstrijd is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de KNMO en de Nederlandse Twirl Sportbond (NTSB).

De Nederlandse equipe, bestaande uit 60 personen (sporters, coaches, begeleiding), vertrekt volgende week zaterdag naar Limoges in Frankrijk om deel te nemen aan de International Cup. Aan dit toernooi nemen meer dan 1300 sporters uit 19 landen deel. Behalve deelnemers uit vele Europese landen komen ook majorettes en twirlers uit grote twirllanden zoals Japan, Verenigde Staten, Australië en Canada aan de start.

Uitdaging
Voor leden van KNMO-verenigingen is deelname aan een dergelijk groot internationaal evenement een nieuwe uitdaging. Dankzij de samenwerking met de NTSB kunnen ook zij voortaan deelnemen aan internationale wedstrijden van de wereldbond World Baton Twirling Federation (WTBF). Leden van onder andere Dos Doskonale Breda, Twirling Sport West Brabant (TSWB) Etten-Leur, Glitters dance & Twirlvereniging Prinsenbeek, majorettevereniging Les Fleurs Stampersgat, Twirlvereniging Infinity Elburg, Twirl en majorette Dynamix Coevorden en Re-Creation uit Ossendrecht gaan dat nieuwe avontuur aan. Angelique Hees is jurylid namens Nederland.

Breedtesporters
“De International Cup is een fantastisch evenement”, zegt Ingrid Diender, voorzitter van het kernteam majorette van de KNMO. “Het is een wereldevenement voor breedtesporters. Op deze wedstrijd doen niet de toppers mee die wekelijk 10 of 20 uur trainen - voor hen zijn het EK of het WK - maar net de laag eronder. De moeilijkheidsgraad van de verplichte onderdelen tijdens een optreden is gelimiteerd. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om aan de sfeer van een internationale wedstrijd te ervaren. Dat is nu net het leuke van de WBTF. Ze hebben internationale wedstrijden voor alle niveaus.”

Ervaring
Diender is blij dat zoveel leden van KNMO-verenigingen van deze kans gebruik maken. “Dat is een positieve uitwerking van onze samenwerking met de NTSB. Ik hoop dat nog meer majorette/twirlers in de toekomst de smaak te pakken krijgen. Hoe gaaf is het om aan een wedstrijd mee te doen waarbij ze tegenstanders uit Japan, Amerika, Italië, Frankrijk, etc ontmoeten? Wat een geweldige ervaring is dat. Dat neemt niemand ze meer af. Omdat elk land heel veel sporters mag afvaardigen, is de kans om geselecteerd te worden ook nog eens groot.”

De Nederlandse afvaardiging vertrekt zaterdag 3 augustus naar Limoges. Op zondag is de openingsceremonie. Vanaf maandag 5 augustus zijn de wedstrijden. Op donderdag vindt de sluiting plaats.

Meer over de IC-cup in Limoges: KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

Gepubliceerd: 25 JUL 2019 - 11:34
Laatste update: 02 AUG 2019 - 19:50