KNMO-verenigingen in de race voor ‘Club van het jaar’

KNMO-verenigingen in de race voor ‘Club van het jaar’

Verschillende KNMO-verenigingen hebben in hun provincie de verkiezing van de ‘Club van het jaar’ gewonnen. Ze dingen later deze maand mee naar de landelijke titel. In Flevoland zegevierde de colorguardvereniging Sensation Performance Ensemble (foto). Harmonie Weidum e.o. won de provinciale titel in Friesland, terwijl muziekvereniging Sereno Baflo Groningen vertegenwoordigt in de finale.

De provinciewinnaars pitchen dinsdag 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. De vakjury beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni bekend gemaakt.

Naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar’ ontvangen de winnende sport- en cultuurclubs een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm!

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Ambassadrice van de verkiezing in de cultuurwereld is de zangeres Shirma Rouse.

Informatie: www.clubvanhetjaar.nl

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 11 JUN 2019 - 14:40
Laatste update: 12 JUN 2019 - 10:43