KNMO-voorzitter: 'De gezondheid van mensen stond voorop'

KNMO-voorzitter: 'De gezondheid van mensen stond voorop'

"Er zijn zeker zorgen, maar verenigingen hebben al heel wat stormen doorstaan. Vele zijn ouder dan honderd jaar en hebben al twee wereldoorlogen overleefd, waarin ze stil kwamen te liggen. Ik ga uit van de veerkracht van de verenigingen." Dat zegt KNMO-voorzitter Bart van Meijl in een interview in de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer.

Van Meijl kijkt in het artikel uitgebreid terug op een bewogen week. Hij gaat in op de acties die inmiddels achter de schermen plaatsvinden om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus voor de culturele en creatieve sector zo veel mogelijk te beperken. Zo is de KNMO onder meer betrokken bij de inrichting en verdeling van het steunpakket dat de minister van OCW inmiddels heeft toegezegd. 

Ook reageert Van Meijl op de vele reacties die vorige week loskwamen op het advies van de KNMO om repetities en muzieklessen stop te zetten.

Lees het hele artikel in de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer. KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 19 MAA 2020 - 09:30
Laatste update: 19 MAA 2020 - 19:22