KNMO-voorzitter: ‘Seinen voor muzieksector staan op groen’

KNMO-voorzitter: ‘Seinen voor muzieksector staan op groen’

“Veel seinen staan op groen. We hebben 120.000 betrokken muzikanten, tienduizenden vrijwilligers en duizenden bloeiende verenigingen. Hun energie, enthousiasme en inspiratie geven mij veel energie en vertrouwen. Als we er samen de schouders onder zetten ligt er een mooie en muzikale toekomst in het verschiet!” Dat zegt KNMO-voorzitter Bart van Meijl in het jaarverslag 2018 dat vandaag verschenen is.

Van Meijl erkent in zijn voorwoord dat de komende jaren voor de amateurmuziekwereld vele uitdagingen op het pad liggen. Hij merkt op dat niet overal de bestuurskracht aanwezig is om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Vrijwel overal hebben verenigingen last van lokale bezuinigingen op de amateurkunst en muziekscholen. En hoewel er vanuit de landelijke politiek steeds meer warme woorden worden gesproken over het verenigingsleven, blijft financiële ondersteuning vooralsnog uit. “We blijven ons inzetten om dát te veranderen”, zegt van Meijl.

Klik HIER voor het volledige jaarverslag en lees ook eens wat de KNMO nog meer doet dan insignes opspelden en concoursen organiseren. 

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 NOV 2019 - 10:55
Laatste update: 28 NOV 2019 - 15:56