KNMO-voorzitter Van Meijl: ‘Het is niet alleen een kwestie van geld’

De oproep van KNMO en Koornetwerk Nederland aan de politiek om meer steun voor muziekverenigingen gaat niet alleen om meer geld. Ook het bieden van faciliteiten, ondersteuning van het vrijwilligersbeleid en vooral ook het bevorderen van muziekonderwijs zijn voor het voortbestaan van muziekverenigingen van groot belang. Dat zei KNMO-voorzitter Bart van Meijl in het actualiteitenprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

Van Meijl reageerde in het televisieprogramma op het onderzoek van Maurice de Hond, waaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking het van groot belang vindt dat muziekverenigingen blijven voortbestaan. Ook vindt meer dan de helft van de Nederlanders dat de politiek muziekverenigingen actiever moet ondersteunen. Van Meijl: "Muziekverenigingen hebben een hele belangrijke sociale rol in de gemeenschap. Waar mensen van alle leeftijden en van alle rangen en standen elkaar ontmoeten en met elkaar praten.”

Van Meijl vreest dat veel muziekverenigingen zullen moeten opgeven als ondersteuning uitblijft. “Als dat niet veranderd zal dat een grote impact hebben op de verenigingen. Het gevolg zal zijn dat verenigingen genoodzaakt zijn om te stoppen. Dan mis je die sociale verbinding waarvan juist de muziekverenigingen de aanjagers zijn in de samenleving.”

Foto: KNMO-voorzitter Bart van Meijl reageert voor de camera van Goedenmorgen Nederland op het onderzoek van Maurice de Hond.  

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 NOV 2019 - 17:04
Laatste update: 08 NOV 2019 - 17:20