Komt WMC 2022 zelfs niet te vroeg?

Komt WMC 2022 zelfs niet te vroeg?

Het Wereld Muziek Concours Kerkrade was het eerste grote evenement in 2021 waar een streep doorheen ging. Alles is nu gericht op 2022, maar de vraag is of een jaar uitstel wel voldoende is.

Stel dat volgend jaar rond deze tijd een vaccin tegen de sluipmoordenaar is gevonden. En dat we verlost zijn van de social distance en iedereen weer vrij kan reizen. Blijft er dan met name voor de buitenlandse verenigingen wel genoeg tijd over om de reis naar Limburg rond te krijgen? En wat zal de (economische) schade zijn die de coronapandemie voor de middellange termijn in de amateurmuzieksector wereldwijd aanricht. Zijn verenigingen die diep in de buidel moeten tasten voor vervoer en verblijf over een jaar wel voldoende hersteld om de reis naar Nederland te bekostigen? “Ons bekruipen natuurlijk ook wel allerlei gedachten”, geeft voorzitter Max Kousen toe in een interview in jet juninummer van Klankwijzer Magazine.

Dit en nog meer interessante artikelen vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-2 dat vorige week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 JUN 2020 - 12:30
Laatste update: 23 JUN 2020 - 12:33