Koning bezoekt Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam

Koning bezoekt Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander woont op zaterdagavond 28 september de 65e Nationale Taptoe bij in Rotterdam Ahoy. Minister Bijleveld van Defensie is ook aanwezig. Dit jaar staat de Nationale Taptoe in het teken van 200 jaar militaire muziek in het Koninkrijk der Nederlanden.

De Nationale Taptoe is een muzikale show met militaire muziek en lichteffecten waaraan artiesten, dansgroepen en burgerorkesten meewerken. Dit jaar nemen voor het eerst alle orkesten van de Nederlandse krijgsmacht deel. Verder verzorgen ook het Nederlands Politieorkest en een aantal buitenlandse orkesten en (inter)nationale solisten optredens. Voorafgaand aan de Taptoe bezoekt Koning Willem-Alexander de regiekamer en spreekt hier met het technische team. In de pauze spreekt de Koning met artiesten, organisatoren en mensen die de Taptoe achter de schermen mogelijk maken.

Een vast onderdeel in het programma is het uiten van erkenning en waardering voor diegenen die zich in de uitoefening van een publieke taak inzetten of hebben ingezet voor de bevordering van vrede, veiligheid en openbare orde. Dit jaar is het thema de herdenking van de Slag om Arnhem, Market Garden, 75 jaar geleden.

Foto: Nathan Reinds/Nationale Taptoe

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de e-paperuitgave automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 24 SEP 2019 - 15:51
Laatste update: 24 SEP 2019 - 15:57