Koningin Máxima: ‘Muziek maakt je een sterker persoon’

Méér muziek in de klas heeft inmiddels een half miljoen kinderen en alle pabo’s bereikt. Dat zei koningin Máxima in Helmond bij de ondertekening van MuziekAkkoord Helmond.

Koningin Máxima bezocht als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas Hogeschool De Kempel, een pabo die een voorbeeldfunctie heeft voor muziekonderwijs op basisscholen. Ze was aanwezig bij de ondertekening van MuziekAkkoord Helmond waarin 30 basisscholen in de gemeente Helmond beloven dat ze structureel muziekonderwijs op hun eigen school willen realiseren en waar nodig verbeteren.

De afgelopen jaren zijn op diverse plaatsen in het land vergelijkbare convenanten ondertekend. Ook de amateurmuziekwereld heeft profijt bij de initiatieven om muziekonderwijs op basisscholen weer mogelijk te maken. In de meeste gevallen bieden lokale cultuuraanbieders, zoals amateurmuziekverenigingen, praktische ondersteuning bij de uitvoering van de convenanten.

Video: RTL Nieuws

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 NOV 2019 - 11:50