Koningin Máxima 'schakelt' muziekles voor 59.000 kinderen 'aan'

Door een stekker in het contact te steken heeft koningin Máxima tijdens een livestreammeeting symbolisch het startsein gegeven voor het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland. 

In deze lokale samenwerkingsconvenant is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren in vijf delen van Noord-Holland wordt vormgegeven. Het moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar en Heerhugowaard e.o. Meer dan 25 partijen, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden gaan daarvoor samenwerken.

Koningin Máxima was via videobellen aanwezig bij de feestelijke aftrap van het lokale samenwerkingsverband én bij de muzikale optredens van schoolkinderen. Ook markeerde zij de start van het MuziekAkkoord. Het programma werd gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca. De verschillende samenwerkingspartners en de schoolkinderen warendigitaal aanwezig.

De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er MuziekAkkoorden getekend in onder andere de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals Zutphen, de stad Groningen en Hoeksche Waard.

Bij de foto: Koningin Máxima 'schakelt' MuziekAkkoord Noord Noord-Holland symbolisch 'aan'. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 NOV 2020 - 09:15
Laatste update: 26 NOV 2020 - 14:01