Koninklijke Erepenning voor David Zwolle

Koninklijke Erepenning voor David Zwolle

Burgermeester Peter Snijders van Zwolle heeft tijdens de laatste repetitie voor de zomervakantie de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan muziekvereniging Brassband David.

De vereniging bestond op 15 maart vorig jaar 125 jaar. De uitreiking kon toen niet doorgaan in verband met corona. De ‘Christelijke muziekvereniging David’ werd op 15 maart 1895 opgericht en is daarmee de oudste muziekvereniging van Zwolle. 125 jaar later is David een bloeiende amateurvereniging met een volledige brassbandbezetting. Een ambitieuze club die zich graag laat zien op landelijke podia en in de eigen stad Zwolle. Door veerkracht en creativiteit is het de vereniging en haar voorgangers in die 125 jaar steeds gelukt dingen aan te passen of opnieuw uit te vinden. Bepalend was in 1968 het besluit over te schakelen van een fanfareorkest naar het toen nieuwe fenomeen van een brassband. Een besluit dat van inzicht getuigde in de veranderde tijdsgeest.

Nog steeds is David het enige orkest in Zwolle dat in de oorspronkelijke Engelse brassbandbezetting speelt. Ook nu is die veerkracht en creativiteit kenmerkend voor David. In coronatijd hebben de leden elkaar door hun sterke band en gedeelde passie voor de muziek weten vast te houden. Anno 2021 is David een springlevende band met de blik gericht op de toekomst.

Foto en tekst: Aanlevering David

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 JUL 2021 - 12:20
Laatste update: 13 JUL 2021 - 12:23