Koninklijke Erepenning voor Harpe Davids-Schiedam

Koninklijke Erepenning voor Harpe Davids-Schiedam

Muziekvereniging Harpe Davids uit Schiedam werd afgelopen zaterdag verrast met de Koninklijke Erepenning in verband met het 100-jarig bestaan in 2021. Burgemeester Cor Lamers reikte de erepenning uit tijdens het najaarsconcert in de grote zaal van het Wennekerpand in Schiedam.

Niet alleen waren de 40 leden van het harmonieorkest hier getuige van, maar ook het meewerkend Schiedams Dameskoor “Uit Volle Borsten”, accordeoniste Suzanne Ronteltap en een groot aantal concertbezoekers.

De burgemeester prees Harpe Davids voor de inzet voor het culturele leven in Schiedam en gaf ook aan de muzikale deelname van het harmonieorkest aan de jaarlijkse dodenherdenking zeer te waarderen. De Koninklijke Erepenning wordt door de Koning verstrekt aan hoog gewaardeerde verenigingen en andere instellingen die honderd jaar bestaan. Voorzitter Leo van Leeuwen van Harpe Davids nam de penning in ontvangst.

Naast deze huldiging vond ook de première plaats van de Cees Kramer Mars. Cees Kramer is in het verleden 25 jaar dirigent van het orkest geweest en heeft veel voor de vereniging betekend. De eerste partituur werd door Leo Simons, de huidige dirigent en tevens componist van de mars, overhandigd aan de zoon van Cees Kramer.

Tekst en foto: Aanlevering Harpe Davids.

Gepubliceerd: 13 NOV 2022 - 21:10