Koninklijke Erepenning voor KNA Ulft

Koninklijke Erepenning voor KNA Ulft

Als afsluiting van het 100-jarig jubileumjaar ontving fanfare Kunst Na Arbeid uit Ulft (KNA) gisteren uit handen van burgemeester Otwin van Dijk de Koninklijke Erepenning.

Het ereteken werd toegekend als symbool van het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van KNA. Helaas kon het heuglijke feit vanwege de coronamaatregelen niet uitgebreid gevierd worden. Volstaan werd met een korte toespraak van de burgemeester en een dankwoord van het bestuur van KNA in de buitenlucht. Dit mede omdat de eigen repetitieruimte niet geschikt is voor een bijeenkomst als deze met 1,5 meter afstand tussen alle aanwezigen.

In de 100 jaar dat KNA bestaat heeft het veel bijgedragen aan de gemeenschapszin van Ulft en omgeving. Ondanks dat de vereniging in 1919 is opgericht naar een idee van pastoor De Vries, is toen verder gekeken dan alleen het kerkelijke leven en werd KNA een vereniging voor en door arbeiders. Vandaar de naam Kunst Na Arbeid. Vanaf het eerste uur is de muziekvereniging toegankelijk voor iedereen. KNA is regelmatig op straat te horen en er is geen feest in Ulft waar ze niet bij aanwezig is. Of het nu de rondgang met Koningsdag, Sinterklaasintocht, kermis, carnaval, avondvierdaagse, een kerkdienst of de taptoe is, KNA is van de partij. Recent is een oude gewoonte om concerten te geven in verzorgingshuizen in Ulft weer opgepakt.

Al ruim 50 jaar heeft de fanfare een eigen jeugdopleiding en opleidingsorkest (tegenwoordig Borkest). De leerlingen kunnen in het B-orkest direct kennis maken met het samenspelen, om zo snel mogelijk door te kunnen naar het A-orkest en mee te doen aan alle optredens van de
fanfare.

KNA gaat geen uitdaging uit de weg. Zo speelde het samen met The Voice Kid-winnares Laura van Kaam en is er een optreden geweest met Warboel, gericht op de jongste inwoners van Ulft. Tevens is er een concert met Iers thema geweest met de band Cloggy Dew en heeft KNA tijdens het 100-jarig jubileumjaar 2019 met succes opgetreden met Ellen ten Damme.

Informatie: www.kna-ulft.nl

Tekst: Aanlevering KNA – Foto: Facebook KNA

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 JUL 2020 - 09:54