Koninklijke Erepenning voor OBK Well

Koninklijke Erepenning voor OBK Well

Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Well (Gld) heeft bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan de Koninlijke Erepenning ontvangen.  

Zaterdag 9 oktober 2021 werd een muzikale en feestelijke dag voor muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Well (Gld). Er was een studiedag gepland; van 10 tot 16 uur stevig repeteren ter voorbereiding op het jubileumconcert op 25 en 26 november a.s. Om half zeven 's avonds werd bij de kerk een notenboom geplant door het jongste en oudste lid. Een mooi gebaar vanuit de vereniging voor de gemeenschap. Burgemeester Van Kooten (Maasdriel) was erbij aanwezig en zei dat een jonge boom tijd nodig heeft om te aarden, tot de wortels diep gegrond zijn, zo is dat mij de muziekvereniging ook. OBK is na ruim honderd jaar bijna niet meer weg te denken uit het dorp Well.

In dorpshuis Ons Huis werden maar liefst 7 leden gehuldigd tot jubilaris, namelijk:
Piet van den Bogert (92)maar liefst 75 jaar lid, Mark van Helden (12,5 jaar lid), Leendert Groeneveld, Gerda van Loon en Josette Megens (allen drie 25 jaar lid), Jan van Loon (40 jaar lid) en Huib Wijburg (50 jaar lid). Laatstgenoemde en Krijn van Loon werden benoemd tot erelid, wegens bijzondere verdiensten.

En voordat de burgemeester Well weer ging verlaten, had hij nog iets belangrijks te melden. Iets wat hij nog nooit had mogen meemaken. Van Kooten overhandigde de Koninklijke Erepenning aan voorzitter Jos Rooijens. Deze penning is een bijzondere waardering voor generaties muzikanten die de vereniging gemaakt hebben tot wat het nu is.

Tekst en foto: OBK Well.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 OKT 2021 - 16:37
Laatste update: 13 OKT 2021 - 16:51