Kopie van Blue Man Group-instrumenten in de aanbieding

Kopie van Blue Man Group-instrumenten in de aanbieding

Hans Swaerdens uit Almere is op zoek naar een goede bestemming voor zijn PVC Instrument en Drumbone. Beide slagwerkinstrumenten zijn een kopie van door Blue Man Group ontwikkelde instrumenten. Hij wil de met veel liefde en in talloze uren gebouwde instrumenten afstaan wanneer hij erop kan vertrouwen dat ze een mooi tweede leven krijgen en met respect behandeld worden.

Swaerdens runt al 13 jaar de officiële Blue Man Group fanclub. Met enkele vrienden kwam hij op het idee om het Blue Man Group PVC Instrument na te bouwen. Het PVC Instrument bestaat uit drie delen me een totale breedte van 3 meter. Het moet door drie muzikanten bespeeld worden vanaf 55 cm hoge bankjes die los achter de PVC staan. De Drumbone is gemaakt met hoofdzakelijk 110 mm PVC-pijpen. Het bestaat uit twee delen die afzonderlijk bespeeld kunnen worden maar ook gekoppeld kunnen worden zodat er weer een heel nieuw instrument en notenvariatie ontstaat. Beide instrumenten zijn uitgebreid met LED-verlichting, eigen microfoons, drukknoppen om samples te starten en een flightcase met allerlei digitale technieken.

Na vele jaren speelplezier met diverse leuke optredens staat het PVC instrument nu een beetje te verfstoffen in zijn garage. In de komende jaren zit er een verhuizing aan te komen wat ook een reden is om voor zijn geliefde PVC een nieuwe plek te vinden.

Mensen die echt serieuze belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Hans Swaerdens via: hansbmgf@gmail.com

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 JAN 2020 - 09:47