Kunstencentrum Venlo start basiscursus HaFaBra-directie

Zou jij het leuk vinden om de elementaire beginselen van het dirigeren te leren zodat je in je vereniging als assistent-dirigent aan de slag kan? In zijn rol als verbinder en aanjager van cultuurparticipatie en kunstbeoefening biedt Kunstencentrum Venlo onder andere ondersteuning aan regionale muziekverenigingen. Het biedt hulp bij de ontwikkeling van verenigingen en educatie van hun leden. Vanaf zaterdag 13 april start het Kunstencentrum opnieuw met een basiscursus HaFaBra directie van 10 dagdelen à drie uur op de Goltziusstraat 21 in Venlo.

Toekomstige hulpdirigenten kunnen aan de slag bij Kunstencentrum Venlo. De cursus is geschikt voor mensen die als hulpdirigent de plaatselijke muziekvereniging (willen) ondersteunen. Op een laagdrempelige manier laat docent HaFaBra directie Frank Steeghs de deelnemers kennismaken met de elementaire zaken die een leider van een orkest of ensemble in huis moet hebben. Om aan deze basiscursus deel te nemen, hoeven deelnemers geen toelatingsexamen te doen. Echter dienen ze wel een (of meerdere) blaasinstrumenten of slagwerk te spelen op minimaal C niveau.

Opzet cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van drie uur. Deelnemers leren de basisvaardigheden van het dirigeren. Ook krijgen ze basiskennis aangereikt van de muziektheoretische vakken algemene muziekleer en solfège. Ook wordt de praktijkgerichte kennis met betrekking tot partituur en instrumentatie bijgespijkerd. Aan het einde van de cursus vindt er geen eindexamen plaats. De kosten van deze cursus bedragen € 295,-.

Frank Steeghs
Frank studeerde trompet en HaFaBra-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel. Als gastdirigent werkte hij met beroepsorkesten als Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra), symfonieorkesten en bigbands behoren tot zijn werkveld.

Klik voor meer informatie en/of aanmelden: HIER.

Gepubliceerd: 25 MAA 2019 - 19:52
Laatste update: 28 MAA 2019 - 12:51