Kunstencentrum Venlo start basiscursus Hafabra-directie

Toekomstige hulpdirigenten kunnen letterlijk aan de slag bij Kunstencentrum Venlo. In zijn rol als verbinder en aanjager van cultuurparticipatie en kunstbeoefening biedt Kunstencentrum Venlo onder andere ondersteuning aan regionale muziekverenigingen. Het biedt hulp bij de ontwikkeling van verenigingen en educatie van hun leden. Zo start het Kunstencentrum vanaf 7 november met een basiscursus HaFaBra directie van 10 ochtenden op de Goltziusstraat 21 in Venlo.

(advertorial)

De nieuwe cursus is geschikt voor mensen die als hulpdirigent de plaatselijke muziekvereniging ondersteunen. Op een laagdrempelige manier laat docent HaFaBra directie Frank Steeghs de deelnemers kennismaken met de elementaire zaken die een leider van een orkest of ensemble in huis moet hebben. Om aan deze basiscursus deel te nemen, hoeven deelnemers geen toelatingsexamen te doen. Echter dienen ze wel een (of meerdere) blaasinstrumenten of slagwerk te spelen op minimaal C niveau.

Opzet cursus
De cursus bestaat uit 10 lesochtenden van drie uur. Deelnemers leren de basisvaardigheden van het dirigeren. Ook krijgen ze basiskennis aangereikt van de muziektheoretische vakken algemene muziekleer en solfège. En wordt de praktijkgerichte kennis met betrekking tot partituurkennis en instrumentatie bijgespijkerd. Aan het einde van de cursus vindt er geen eindexamen plaats. De kosten van deze cursus bedragen € 325,-.

Frank Steeghs
Frank studeerde trompet en HaFaBra-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel. Als gastdirigent werkte hij met beroepsorkesten als Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra), symfonieorkesten en bigbands behoren tot zijn werkveld.

Meer informatie en opgave: KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 OKT 2020 - 11:52
Laatste update: 14 OKT 2020 - 12:00