L1: Hoe overleven muziekverenigingen de coronacrisis?

L1: Hoe overleven muziekverenigingen de coronacrisis?

Sinds de afkondiging van de coronamaatregelen op 12 maart ligt de muzikale wereld stil, ook in Limburg. Hoe gaan de orkesten in deze provincie hiermee om en wat hebben ze voor oplossingen om toch samen muziek te blijven maken. Je ziet het op 17 oktober in een speciale aflevering van Blaaskracht TV op de provinciale televisiezender L1.

Aan het woord komt onder meer de philharmonie zuidnederland over de plannen in dit onzekere seizoen.
Het Parkstad Limburg Theater Heerlen organiseerde een discussie over de toekomst van het voortbestaan van de cultuur in deze moeilijke tijden. Verder aandacht voor een aantal ensembles dat nu maanden geen optreden heeft gehad.

Het team van Blaaskracht TV bezoekt ook de slagwerkgroep van harmonie St. Petrus en Paulus in Wolder tijdens een concert zonder publiek in de Muziekgieterij in Maastricht. Publiek kan de uitvoering via internet volgen.

Big Band Boesten wilde in 2020 zijn 40-jarig jubileumfeest groots organiseren, maar ook dat kon niet doorgaan. Blaaskracht woont wel één van de repetities bij die inmiddels weer gestart zijn.

En harmonie St. Cecilia Grevenbicht organiseerde in september ‘Blaoze in Beeg’, een uitverkochte muzikale rondwandeling waarbij aparte ensembles van de harmonie op diverse plekken in het dorp musiceren.

Tussendoor filosoferen de dirigenten Fried Dobbelstein en Huub Ehlen over hun bevindingen tijdens coronatijd. Tot slot zie je een aantal harmonieën en fanfares met hun online optredens tijdens een wedstrijd van Klankwijzer in coronatijd.

Blaaskracht TV, zaterdag 17 oktober om 11:00 uur, 18:30 uur en 23:00 uur en op maandag 19 oktober om 14:05 uur en om 16:00 uur.
Zie ook www.l1.nl/blaaskracht

Foto: Ensembles van harmonie Sint Cecilia Grevenbicht speelden op verschillende markante locaties in het dorp.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 OKT 2020 - 14:31