Laat je betoveren door ADEM RUIMTE LICHT

Laat je betoveren door ADEM RUIMTE LICHT

Een betoverend concert en een onvergetelijke ruimtelijke beleving in de sfeervolle oude dorpskern van Noordwijk Binnen. Dat is ADEM RUIMTE LICHT, het theatrale concert van KunstKlank Noordwijk, van 2 tot en met 5 mei in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen.

FOTO: AANLEVERING KUNSTKLANK

Welkom in de wereld van ADEM RUIMTE LICHT. Laat je meevoeren op een muzikale reis in de Oude Jeroenskerk, waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten. De muziek van hedendaagse componisten als Gjeilo, Whitacre en Esenvalds blaast nieuw leven in het oude erfgoed. Prikkel je zintuigen door de prachtige kunstwerken van Jackie Mulder. Haar unieke combinatie van fotografie en textiel is de rode draad in de voorstelling. Samen staan we deze meidagen stil bij de wereld waarin we leven en ruimte geven aan de ander, luisteren naar de stemmen om ons heen en elkaar vinden en begrijpen. Stap in een wereld waar ontmoeting centraal staat, maak ruimte voor verwondering en laat je betoveren door de kracht van kunst en nieuwe klanken in deze historische ruimte.

KLEUREN
De klanken in de ruimte klinken puur, met gebruik van stem, adem en blaasinstrumenten. De door lucht aangedreven instrumenten improviseren op bestaande muziek en laten hun geluid horen. Waar het orgel in de kerk een begeleidingsinstrument is, klinkt er nu een hedendaagse compositie van Jaco van Leeuwen. Mondharmonica (Hermine Deurloo) improviseert vervolgens op deze bestaande orgel muziek, en creëert kleuren en tegenkleuren. An Raskin bespeelt de bajan, een variant van de knopaccordeon, een instrument dat zich vanuit de Russische volkscultuur ontwikkelde tot een volwaardig concertinstrument. Zij is een musicus die, vanuit een grote interesse om een nieuw hedendaags repertoire te ontdekken, er zich op toelegt om de bajan een solistische plaats te laten innemen in het huidige concertleven.

MET
Hermine Deurloo (mondharmonica), Gordon Laing (fagot), Jaco van Leeuwen (orgel), An Raskin (bajan), Jackie Mulder (kunst), Kiran Gezels (dans), Eli van Hooff (licht), Peter Velthuijzen (geluid). Vocaal Ensemble: Michiel Barendse, Roman Brasser, Renee Brunt, Korneel Defrancq, Maria Hovhannisyan, Koen Masteling, Mirjam Mertens, Herma van Piekeren, Lotte Pierik, Aleksandra Popovska, Padraig Turley, Maarten van Wijk & KunstKlank TheaterProjectkoor

Praktisch
ADEM RUIMTE LICHT | donderdag 2 mei, try out | vrijdag 3 mei, 15.00 uur, 19.00 uur, 21.30 uur | zaterdag 4 mei, 15.00 uur, 21.30 uur | zondag 5 mei, 15.00 uur, 19.00 uur, 21.30 uur | Oude Jeroenskerk Noordwijk Binnen | Informatie:
www.kunstklank.nl | Tickets: klik HIER.

Foto: Laat je tijdens ADEM RUIMTE LICHT prikkelen door kunst van Jackie Mulder.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 16 APR 2024 - 15:05
Laatste update: 28 APR 2024 - 08:58