Lady Tullamore van Carl Wittrock nu verkrijgbaar bij Ferskaat MP

Lady Tullamore van Carl Wittrock nu verkrijgbaar bij Ferskaat MP

Het in 2012 door Carl Wittrock geschreven werk Lady Tullamore is vanaf nu verkrijgbaar voor harmonie- en fanfareorkesten. Muziekuitgeverij Ferskaat MP heeft het concertwerk (grade 3) uitgebracht.

(Advertorial)

Wittrock schreef Lady Tullamore voor het 100-jarig jubileum van fanfare Euterpe uit Halle in 2012. De compositie heeft een speciale betekenis voor Euterpe. Het werk was nog niet uitgegeven voor het grote publiek. Daar is nu verandering in gekomen.

Lady Tullamore was aangewezen als verplicht werk in de vierde 4e divisie sectie Fanfare bij het Gouden Spiker Festival 2020. Zowel de organisatie van het Gouden Spiker Festival als Ferskaat MP is superenthousiast over deze prachtige compositie van Carl Wittrock. Helaas moest het festival vanwege het coronavirus worden geannuleerd. De fanfare- en harmoniewereld is met Lady Tullamore wel een mooi concert- en (in de toekomst wellicht) concourswerk rijker. Binnenkort verschijnt ook een brassbandversie.

Niet alleen de titel, ook inhoudelijk heeft Lady Tullamore duidelijke verwijzingen naar Lord Tullamore, een eerdere compositie van Carl Wittrock. Gedachten aan Ierse muziek zijn daarom onvermijdelijk. Het begin van Lady Tullamore ademt een mystieke sfeer. Het ‘tweede deel’ is een traditionele Ierse dans. In het Adagio kunnen we de gedachten de vrije loop laten gaan, geïnspireerd door de natuur, een mijmerend gedicht of een meeslepende volksmelodie. Wittrock sluit Lady Tullamore bruisend af. Ook hier verwijzingen naar de ‘Lord’ en elementen uit het eerste deel. Wittrock: "De Ierse volksmuziek zorgt bij mij vaak voor een glimlach op het gezicht. Ik hoop dat deze ‘Lady’ dat ook voor elkaar krijgt bij het publiek en de musici."

Het werk van Carl Wittrock maakt deel uit van een nieuwe collectie werken voor moeilijkheidsgraad 3 die Ferskaat MP op de markt heeft gebracht. Zoals een bewerking van de tune van de tv-serie Floris van Rosemondt. Hoofdrolspeler Rutger Hauer woonde een deel van zijn leven in het Friese Beetsterzwaag, waar hij vorig jaar juli overleed.  Als eerbetoon aan deze grote acteur bewerkte Menno Haantjes de tune van Floris voor de plaatselijke fanfare Euterpe.

Van de hand van de Engelse componist Peter Martin is bij Ferskaat MP het energiek werk Toccata, geïnspireerd op muziek van J.S. Bach en musicalcomponist Andrew Lloyd Webber, verkrijgbaar. Nieuw is ook Moldoveniaske van Sjaak van der Reijden, een concertwerk met klezmerinvloeden.

Tot de nieuwe serie werken voor grade 3 bij Ferskaat MP behoren ook arrangementen van Menno Haantjes (o.a. Roller Coaster van Danny Vera en Het is al laat toch van Racoon), Thom Zigterman (medley van de meest populaire songs van Guus Meeuwis & Vagant), Chris B. Luca (muziek van Kensington) en Jorrit Laverman (hits van WHAM!).

Meer informatie over de nieuwe uitgaven van Ferskaat MP: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 SEP 2020 - 14:05
Laatste update: 30 SEP 2020 - 14:23