LBM Jeugdorkest met Jeffrey Kant in Amerikaans programma

LBM Jeugdorkest met Jeffrey Kant in Amerikaans programma

Na tweejaar radiostilte laat het LBM Jeugdorkest (LBM JO) van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen weer van zich lhoren. Op 7 november speelt het orkest tijdens het concert Summon the Heroes een Amerikaans programma met solotrombonist Jeffrey Kant als solist. Jonge muzikanten vanaf HaFa-C niveau kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan het project.

Op zondag 7 november organiseert de LBM in Theater Heerlen een dagvullende themabijeenkomst over de blaasmuziek. Op deze dag zal onder andere Jan Cober een opmaat geven van de nieuwe Maestro 2.0 cursus en zijn er interessante workshops. Ten slotte zijn er op deze dag diverse optredens van bands en orkesten, met een slotconcert verzorgd door het LBM Jeugdorkest.

Amerika
In het concert Summon the Heroes van het LBM JO zullen verschillende Amerikaanse werken centraal staan. Te denken valt aan muziek van onder andere de beroemde componisten John Williams en Leonard Bernstein. Ook zijn we zeer verheugd dat Jeffrey Kant (1992), solotrombonist van het WDR Symfonieorkest, samen met het LBM JO het driedelige T-Bone Concerto van Johan de Meij zal uitvoeren. In oktober zullen de repetities starten. Wil jij graag meedoen, ben je 15 jaar of ouder en heb je minimaal HaFa-C niveau? Meld je dan snel aan! De inschrijving sluit op 26 september.

Op het programma staan:
Summon the Heroes, John Williams;
T-Bone Concerto, Johan de Meij;
Masque, W. Francis McBeth;
Variations on “America”, Charles Ives;
Slava!, Leonard Bernstein.

Over het LBM Jeugdorkest
Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest staat onder leiding van Bart Deckers en is in de basis een harmonieorkest, aangevuld met bugels en sopraansaxofoon. Jongeren uit de hele provincie kunnen zich opgeven. Andere doelstellingen van het LBM Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt.

Jeffrey Kant
Jeffrey Kant is geboren op 13 juli 1992 in Sleeuwijk (NB). Na de vooropleiding aan het Rotterdams Conservatorium startte hij hier in 2010 als eerstejaars student Klassiek Trombone. In september 2011 verhuisde Jeffrey met zijn docenten mee naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij op 25 juni 2014 zijn bachelordiploma behaalde en werd toegelaten tot de masterstudie. Na een succesvolle auditie in mei 2015 is Jeffrey sinds augustus van dat jaar werkzaam als Solotrombonist bij het WDR Symfonieorkest in Keulen (D). Ook is hij sinds juni 2015 vast lid van het Nieuw Trombone Collectief. Als remplaçant heeft Jeffrey gespeeld in professionele orkesten. In 2013 eindigde hij in de halve finale van de Internationaler Aeolus Bläserwettbewerb, welke tevens de finale van de trombones was. In 2015 won Jeffrey in Valencia de ITA Quartet Competition als lid van het Atlantic Trombone Quartet. Beluister Jeffrey ook op zijn eigen YouTube-kanaal.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie over de repetitiedata en hoe je je kan aanmelden op www.lbmblaasmuziek.nl/lbm-jeugdorkest

Foto: Aanlevering LBM

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 01 SEP 2021 - 08:23