LBM Jeugdorkest met twee projecten op het WMC

LBM Jeugdorkest met twee projecten op het WMC

Het LBM Jeugdorkest gaat komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op één dag aan de slag met twee totaal verschillende optredens.

Dirigentencursus en Fringe Festival
Het uit Limburgse jongeren bestaande orkest zal op 15 juli praktijkorkest zijn voor de internationale dirigentencursus van het WMC, waarbij symfonische bewerkingen voor blaasorkest gespeeld worden. Daarnaast zal op diezelfde dag bij het Fringe Festival een optreden worden verzorgd met de Nederlandse muziekprijs-winnaar Dominique Vleeshouwers, Zwaan-winnaar Redouan “Redo” Ait Chitt en enkele breakdancers. Dit interessante muzikaal experiment met de titel Breakin’ Harmony heeft alle elementen in zich voor een bijzondere cross-over in de blaasmuziek.

Het orkest
Speciaal voor het WMC zal het LBM Jeugdorkest in samenwerking met VLAMO Limburg omgevormd worden tot een ‘groot Limburgs jongerenorkest’. Zo kunnen jeugdige muzikanten uit Nederlands- én Belgisch-Limburg deelnemen. Beide Limburgen, bekend om hun hoogstaande blaasorkesten, ontmoeten elkaar in één projectorkest. Het orkest is een harmonieorkest aangevuld met bugels en sopraansaxofoons en staat onder leiding van Bart Deckers. Muzikanten tussen 15 en 35 jaar met minimaal HaFa-C-niveau of een middelbare graad muziekacademie kunnen zich tot 15 mei aanmelden.

Deelname
Het WMC-project van het LBM Jeugdorkest bestaat uit vier repetities, een try-outconcert en twee optredens tijdens het WMC in Kerkrade.
De volledige planning is als volgt:
Zondag 29 mei, 13.30 - 17.00 uur: repetitie in Zaal Lei van Naer in Pey-Echt.
Maandag 6 juni, 10.00 - 16.00 uur: repetitiedag in Zaal Lei van Naer in Pey-Echt.
Zondag 26 juni, 13.30 - 17.00 uur: repetitie in Zaal Lei van Naer in Pey-Echt.
Zaterdag 2 juli, 19.30 - 22.30 uur: repetitie in Cultuurhuis Landgraaf.
Zondag 3 juli, 15.45 - 18.30 uur: try-outconcert in Cultuurhuis Landgraaf.
Vrijdag 15 juli, 10.00 - 19.00 uur: WMC Kerkrade.
Vrijdag 15 juli kan vallen in een lesweek, hertentamenweek of tijdens andere schoolse activiteiten. Het is in veel gevallen mogelijk om hier vrij voor te vragen. De LBM kan daarbij ondersteuning verlenen. Meld het bij de orkestcommissie of via het aanmeldformulier en de LBM zal je een aanvraag bijzonder schoolverlof doen toekomen.

Kijk voor meer informatie en opgave op https://www.lbmblaasmuziek.nl.

Foto: Facebook LBM

Gepubliceerd: 10 MEI 2022 - 11:59