“Auw, mijn nek doet pijn!”

“Auw, mijn nek doet pijn!”

We beleven er allemaal veel plezier aan. Maar muziek maken kan ook medische klachten met zich meebrengen. Daarover schrijft revalidatiearts Kees Hein Woldendorp iedere maand een blog op KNMO Klankwijzer.

In zijn tweede blog beschrijft Kees Hein hoe hij trombonespeler Peter van zijn nekpijn afhielp. Heb jij ook een pijnlijke rug, schouder, elleboog, pols of hand tijdens het musiceren. Of ken je iemand die daar last van heeft? Mogelijk is dat een gevolg van een verkeerde houding of te veel oefenen. Vuur je vragen af op Kees Hein en mogelijk kan hij je helpen.

Ook gehoorverlies, gebitsproblemen of embouchuredystonie kunnen het uitoefenen van onze mooie hobby ernstig belemmeren.

KLIK HIER OM DE TWEEDE BLOG TE LEZEN

Kees Hein Woldendorp, revalidatiearts en medisch coördinator van het Revalidatie Expertise Centrum voor Muziek & Dans (REC-MD) van Revalidatie Friesland, onderhoudt op de website KNMO Klankwijzer (www.klankwijzer.nl) onder de rubriek Muziekmarkt een blog over dit onderwerp. Daarop deelt hij zijn inzichten op het gebied van gezond musiceren, beter leren musiceren en zijn ervaringen met geblesseerde musici.

Vragen en opmerkingen van lezers ontvangt hij graag als opmaat voor een volgende blog! U kunt zich via k.woldendorp@revalidatie-friesland.nl tot hem wenden. Ook andere muzikanten kunnen hiermee wellicht hun voordeel doen. Aarzel niet om deze blog te delen!

Foto: http://www.freepik.com.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 17 JAN 2019 - 10:01
Laatste update: 27 FEB 2019 - 08:27