“Orkesten moeten meer naar Van Gogh kijken”

“Orkesten moeten meer naar Van Gogh kijken”

“Muziek moet niet alleen piano, forte of ritmisch in de maat zijn. Het moet ook mooi zijn. Blaasorkesten zouden wat kleurpalet betreft wat meer naar Van Gogh of Rembrandt moeten kijken”, zegt jurylid Jouke Hoekstra in een terugblik op het voorjaarsconcours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân.

Volgens Hoekstra hadden de meeste deelnemers technisch hun zaakjes wel op de rit staan, maar liet met name de muzikaliteit over het algemeen te wensen over.

Ook toporkest Brassband Schoonhoven kon hem niet echt bekoren. “Met alle respect voor de technische kwaliteiten van de muzikanten, maar ik werd er niet koud of warm van.”

Hoekstra kijkt samen met collega Hennie Ramaekers terug op de OMF-wedstrijd. Het volledige verslag kun je donderdag lezen in de KNMO Klankwijzer Nieuwskrant van deze week.

Op de foto: Fanfare Nil Sine Labore Boerakker, volgens Hoekstra een van de positieve uitschieters in Drachten. Foto: Rients van Wier.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

 

Gepubliceerd: 11 MAA 2019 - 15:54
Laatste update: 11 MAA 2019 - 15:58