“Woudschoten is een belevenis die je niet mag missen”

“Woudschoten is een belevenis die je niet mag missen”

Zomercursus Woudschoten is dé plek om kennis te maken met kamermuziek voor amateurmuzikanten en beginnende professionals. Voor strijkers en pianisten, maar zeker ook voor blazers van amateurmuziekverenigingen. De Zomercursus Woudschoten 2024 is van 6 tot en met 16 augustus in Groepsaccommodatie Beukenhof in Biezenmortel. Hoorniste Marah Maintz was al vijf keer van de partij. Zij deelt haar ervaringen.

TEKST: MARAH MAINTZ - FOTO: OTTO DEKKERS

Woudschoten is een cursus waar ik al vijf jaar met veel plezier heen ga. Ik was mijn eerste jaar nog verlegen, omdat ik nog niemand kende, maar zodra ik aankwam bij het klooster in Biezenmortel voelde ik me thuis. Je wordt door iedereen vrolijk ontvangen en je leert al snel mensen kennen. Op de 'muziekmarkt' tijdens de eerste dag stel je ensembles samen. Als hoornist heb je veel opties om met veel verschillende soorten ensembles te spelen.

VOETBALLEN
Na de eerste dag waar iedereen met een spel en onder het genot van een drankje het gebouw en de andere deelnemers beter leert kennen, beginnen de lessen en repetities van de kamermuziek. Tussen de lessen en repetities door heb je genoeg tijd om zelf te oefenen, te puzzelen, samen te voetballen of om gewoon even tot rust te komen. 's Avonds kan iedereen gezellig naar de bar om nog meer spelletjes te spelen en te kletsen, maar niet tot te laat, want iedereen wordt de volgende ochtend weer bij het ontbijtbuffet verwacht! Na 10 dagen muziek en plezier krijg je de kans om je vrienden en familie uit te nodigen voor het concert, waar je kunt laten zien wat je hebt ingestudeerd met je ensembles.

BELEVENIS
Kort gezegd: Woudschoten is een belevenis die je niet mag missen. Naast het maken van reuzestappen in je spel, ontmoet je er de beste vrienden die je ook na Woudschoten nog veel ziet. Hopelijk tot augustus!"

Praktisch
Zomercursus Woudschoten 2024 | 6 tot en met 16 augustus | Groepsaccommodatie Beukenhof Biezenmortel | informatie klik HIER.

Op de foto: Muziek maken en plezier beleven gaan tijdens de Zomercursus Woudschoten hand in hand.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 15 MEI 2024 - 11:01
Laatste update: 15 MEI 2024 - 11:06