Le Monde Saxofoondag bij Adams

Le Monde Saxofoondag bij Adams

Le Monde Saxophones en Adams Music Center in Ittervoort organiseren zaterdag 4 november een saxofoondag in Ittervoort. De workshops staan onder leiding van Werner Geboers en Ben Rodenburg. Iedere amateursaxofonist die naast spelen bij de harmonie of fanfare ook eens op een andere manier met de saxofoon aan de slag wil gaan, kan meedoen.

Tijdens deze dag gaan de beide docenten in een informele sfeer in op de verschillende aspecten van het saxofoonspel, zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, en de keuze van je set-up. Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen van harte welkom.

Onder leiding van Werner Geboers wordt een saxofoonorkest gevormd waarin vrijwel alle leden van de saxofoonfamilie aanwezig zijn. Het accent ligt op de lichte muziek. De benodigde bladmuziek wordt na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich kan voorbereiden. De gekozen werken variëren van gemakkelijk tot wat uitdagender, maar steeds met partijen die voor iedereen speelbaar zijn. Er is extra aandacht voor de typerende aspecten van lichte muziek, zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van improvisatiespel.

Ben Rodenburg gaat in op de saxofoon in de popmuziek. Het programma bestaat uit nummers zoals We found Love (Rihanna), Sweet Lovin (Sigala), This is what you came for (Calvin Harris), Hey Brother (Avicci). Deelnemers zijn echter ook vrij om andere werken te kiezen die ze graag willen behandelen.

Werner Geboers was als uitvoerend musicus zowel in het klassieke als het lichte genre actief. Hij speelde bij het BRT-Filharmonisch en trad op met artiesten zoals Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, René Froger, Katrina &The Waves en Clouseau. Ben Rodenburg is van huis uit jazzsaxofonist en speelde onder meer met Waylon, Alain Clark, Wolter Kroes, Van Velzen, Olivia Lewis en Shirma Rous. Ook toerde hij de wereld over met dj Bakermat.

Aanmelden
De dag begint om 10.00 uur en wordt rond 15.30 uur afgesloten met een openbaar concert. Het inschrijfgeld is 10 euro inclusief lunch, koffie en thee. Klik voor meer informatie HIER

Inloopspreekuur blessures
Tegelijkertijd met de saxofoondag houdt revalidatiearts Vera Baadjou een inloopspreekuur blessures bij muzikanten. Vera is gespecialiseerd in de behandeling van musici met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Je kunt je voor dit laagdrempelige spreekuur aanmelden via: HIER.

Gepubliceerd: 07 SEP 2023 - 19:09
Laatste update: 07 SEP 2023 - 19:48