Limburg bundelt krachten voor opleiding assistent-dirigent

Limburg bundelt krachten voor opleiding assistent-dirigent

De onderwijsinstellingen Stichting SMK Kerkrade, Kunstencentrum Venlo en RICK Weert en de muziekorganisaties Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een opleiding voor assistent-dirigent. In Limburg woonachtige deelnemers komen daarbij in aanmerking voor een flinke korting op het cursusgeld.


Dit gezamenlijke project, op initiatief van de Stichting Klankkleur Limburg, maakt het voor iedereen in Limburg mogelijk te groeien in het begeleiden van een (jeugd)koor, (jeugd)hafa-orkest of slagwerkensemble. Met deze provinciale opleiding leren deelnemers (jonge) zangers of muzikanten een koor of ensemble beter te begeleiden. Met twee verschillende cursussen, ingedeeld in een niveau voor beginners (oriëntatie cursus) en een basiscursus als vervolg hierop, ontwikkelen zij zich tot een assistent-dirigent. Hierbij kunnen zij zich specialiseren in koor-, hafa- of slagwerkdirectie.
De cursus wordt gegeven door ervaren praktijkgerichte docenten van de kunstinstellingen, waarbij het lesprogramma aansluit op de wensen en behoeften van de muziekbonden.

De oriëntatiecursus start in week 39 en is toegankelijk voor alle leeftijden. Deelnemers die woonachtig zijn in Limburg ontvangen bij het behalen van het certificaat 75% van het cursusgeld retour.

Kijk voor meer informatie op de website van de Limburgse muziekbonden, de kunstencentra Rick Weert, SMK Kerkrade, Kunstencentrum Venlo of neem contact op met Stichting Klankkleur Limburg via robjanssen@klankkleurlimburg.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 JUN 2021 - 15:41
Laatste update: 17 JUN 2021 - 11:44