Limburgse bond blaast De Maestro nieuw leven in

Limburgse bond blaast De Maestro nieuw leven in

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) werkt aan een nieuwe opzet van de directiecursus De Maestro. De nieuwe serie opent zondag 7 november met de workshop Opmaat als Estafette - De Maestro 2.0.

De Maestro stond jarenlang onder leiding van Jan Cober. De cursus trok niet alleen deelnemers uit Limburg, maar ook uit Noord-Brabant en andere provincies. Cober gaat het stokje overdragen. Momenteel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van De Maestro 2.0. In de toekomstige workshops kunnen dirigenten en directieleerlingen van het conservatorium zich onder leiding van gastdocenten verdiepen in velerlei aspecten op het gebied van HaFa, slagwerk en koor.

De workshop De Opmaat als Estafette op zondag 7 november tijdens de LBM Blaosmuziek-daag in het Parkstad Limburg Theater Heerlen wordt wel nog gegeven door Jan Cober. In tegenstelling tot de gebruikelijke workshops kent De Opmaat als Estafette alleen een praktisch gedeelte van 13.30-16.00 uur. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden fungeert deze middag als praktijkorkest. Het thema is Symfonische Blaasorkest. De term ‘symfonisch’ wordt op vele manier gebruikt, wat vaak leidt tot verwarring. Dat komt onder meer doordat landen vaak een eigen speelmanier en verschillende bezettingsvormen kennen. De benaming Symfonisch Blaasorkest wordt soms ook uit prestige of drang tot onderscheid gebruikt. In de workshop De Opmaat als Estafette komt de vraag aan bod of de naam harmonieorkest onvoldoende is of dat er sprake is van een speelcultuur?

Inschrijven
De Opmaat naar Estafette is interessant voor zowel beginnende als ervaren dirigenten. Deelnemen aan de cursus kan op twee manieren. Als actieve deelnemer of als auditor. De kosten voor actieve deelname bedragen 50 euro. Actieve deelnemers worden interactief bij de workshop betrokken en dirigeren het praktijkorkest. Om de kwaliteit van de cursus te kunnen waarborgen is het aantal plekken voor actieve deelname beperkt tot maximaal 6 deelnemers. Voor auditoren kost de workshop 25 euro. De bedragen zijn inclusief het cursusmateriaal. Deze workshop is een openbare activiteit tijdens de LBM-dag, dus ook andere geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen.

Klik voor inschrijving: HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 OKT 2021 - 08:58