Limburgse bond start online Solo Challenge met beoordeling

Limburgse bond start online Solo Challenge met beoordeling

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) start een online Solo Challenge voor muzikanten van LBM-verenigingen, jonger dan 23 jaar. Speciaal voor deze videosolistenwedstrijd heeft Bart Deckers (dirigent van het LBM Jeugdorkest) in opdracht van de LBM het solowerk Capriccio gecomponeerd.

De bond wil met dit initiatief muzikanten uitdagen om de solo te spelen, op te nemen en in te sturen ter beoordeling. Muzikanten van LBM-verenigingen ouder dan 23 jaar mogen buiten mededinging meedoen.

KLIK HIER om de solopartij voor jouw instrument gratis te downloaden.
Op deze website kun je ook geluidsfragmenten beluisteren van de orkestbegeleiding met solo en zonder solo. Verder vind je er allerlei instructies waar de opname aan moet voldoen.

De jury bestaat uit Ivan Meylemans en Bart Deckers. Stuur je filmpje in vóór 15 juni 2021 naar lbm.jeugdorkest@gmail.com.

De winnaar mag een solistisch optreden verzorgen met het LBM Jeugdorkest. De precieze invulling is afhankelijk van de projecten van het LBM Jeugdorkest. Daarnaast krijgt de winnaar 3 lessen van één uur bij een hoofdvakdocent van Conservatorium Maastricht. Tevens is er een stimuleringsprijs voor de inzender die extra erkenning verdient. Deze prijs bestaat uit 3 lessen van één uur bij een docent naar keuze (in overleg).

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 MEI 2021 - 12:31
Laatste update: 04 MEI 2021 - 13:05