Limburgse bond werkt aan vernieuwing van bondsconcoursen

Limburgse bond werkt aan vernieuwing van bondsconcoursen

De concertconcoursen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen worden volgend jaar later gehouden dan gebruikelijk. Verenigingen geven aan dat ze vanwege de herfstvakantie en de vele Oktoberfeesten te weinig tijd om zich optimaal te kunnen voorbereiden.

Volgens voorzitter Noël Lebens is dat een van de redenen dat veel Limburgse orkesten buiten de eigen provincie op concours gaan. De concertwedstrijden in Limburg worden al decennia rond half oktober gehouden. Daar stapt de bond nu van af. Om meer tegemoet te komen aan de wensen van de orkesten worden de bondsconcoursen in 2020 alsvast in het laatste weekend van oktober en het eerste weekend van november gehouden.

Het opschuiven van de data is een eerste aanzet tot een vernieuwing van het huidige concoursconcept. Overwogen wordt ook om een concours in het voorjaar te gaan houden. Verder wordt de haalbaarheid van twee concourslocaties onderzocht. Op de akoestiek van De Oranjerie in Roermond is al vele jaren kritiek. Ook daar wordt komend jaar aan gewerkt, vertelt voorzitter Lebens in een voorbeschouwing op de LBM-concoursen in de e-paperuitgave van KNMO Klankwijzer van deze week.

Lees het hele artikel aanstaande donderdag in de e-paperuitgave van KNMO Klankwijzer. Wil je de e-paperuitgave in je mailbox ontvangen? Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer e-paperuitgave automatisch in je mailbox.

 

Gepubliceerd: 15 OKT 2019 - 17:03