Limburgse media: ''Het rommelt bij het WMC''

Limburgse media: ''Het rommelt bij het WMC''

Het rommelt binnen de organisatie van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het festival zat afgelopen jaar diep in de financiële problemen. Bovendien is een aantal bestuurders en medewerkers opgestapt omdat ze niet door een deur kunnen met de nieuwe voorzitter Bert Corneth. Dat melden de Limburgse media 1Limburg en De Limburger.

Corneth bevestigt tegenover De Limburger dat de gemeente Kerkrade in stilte vier ton heeft geleend aan de organisatie van het WMC om te voorkomen dat het Buitenfestival op de Markt nog tijdens het evenement failliet ging. Als gevolg van de economische recessie, post-corona-effecten en de oorlog in Oekraïne bleef het bestedingsniveau, onder andere de omzet aan drank, ver beneden de verwachtingen. Ook viel de kaartverkoop tegen en waren sponsoren minder ruimhartig dan was begroot.

Maar ook binnen de organisatie is er onrust. De nieuwe voorzitter Bert Corneth ligt onder vuur. Uit een nog geheime evaluatie waarvoor de gemeente Kerkrade na kritische geluiden van oud-voorzitter Max Kousen opdracht gaf, wordt zijn manier van leidinggeven "door verschillende personen ervaren als niet respectvol wat omgangsvormen betreft, te weinig empathisch en met te weinig inlevingsvermogen". Anderen zien zijn ‘straight line leadership’ en analytisch vermogen echter als een verademing die het WMC juist nodig heeft.

Corneth laat in een reactie weten dat hij zich niet herkent in het geschetste beeld en benadrukt dat zijn manier van leidinggeven is wat de organisatie nodig had. De evaluatie wordt binnenkort in de gemeenteraad van Kerkrade besproken.

Op de foto: De drankomzet tijdens het Buitenfestival op de Markt viel tegen. 

Foto©️: Frank Vergoossen/KNMO Klankwijzer.

Gepubliceerd: 14 JAN 2023 - 10:04
Laatste update: 14 JAN 2023 - 10:47