Limburgse solistenconcoursen bundelen krachten

Limburgse solistenconcoursen bundelen krachten

Solistenconcoursen.nl is een nieuw een gezamenlijk initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en de vier geauspicieerde solistenconcoursen in Limburg. Via solistenconcoursen.nl is het mogelijk om eenvoudig en snel in te schrijven voor deelname aan één of meerdere solistenconcoursen tegelijk. Een éénmalige invoer van de gegevens van de solist en/of ensemble en de uit te voeren solo, direct online betalen en de inschrijving is klaar. Makkelijker kan niet.

De 4 Limburgse geauspicieerde solistenconcoursen zijn:

Peel en Maas Solistenconcours - zondag 26 maart 2023
georganiseerd door Fanfare St.-Cecilia Helden

Zwentibold Solistenconcours - zondag 2 april 2023
georganiseerd door Fanfare St.-Caecilia Guttecoven

Chris Goossens Solistenconcours - zaterdag 15 en zondag 16 april 2023
georganiseerd door Harmonie St.-Caecilia Ohé en Laak

Roderlandtoernooi - zondag 30 april 2023
georganiseerd door Harmonie St.-Aemiliaan Bleijerheide

Door deelname aan een solistenconcours kunnen jonge muzikanten podiumervaring opdoen en krijgen ze de kans om hun muzikale talenten te tonen. Hierbij worden ze gejureerd door een deskundige jury. De door de LBM geauspicieerde concoursen worden georganiseerd conform de landelijk vastgestelde richtlijnen. De winnaars van de diverse afdelingen per concours kunnen worden uitgenodigd voor de Finale Jonge Solisten.

Bedenker en initiatiefnemer van solistenconcoursen.nl is Harrie Coolen. Vanuit zijn ervaring bij de organisatie van het Huub Urlings Solistenconcours te Buchten en later het Zwentibold Solistenconcours te Guttecoven, waarbij de inschrijving al volledig gedigitaliseerd mogelijk was, heeft hij de website solistenconcoursen.nl inclusief het daarbij behorende aanmeldportaal ontwikkeld. Het inschrijven via solistenconcoursen.nl is niet alleen eenvoudig voor de solisten/ensembles maar levert ook een voordeel op voor de organisaties van de geauspiceerde solistenconcoursen. De volledig digitale afhandeling en verwerking van de inschrijvingen maakt namelijk de voorbereidingen van de solistenconcoursen eenvoudiger.

De start van solistenconcoursen.nl verloopt voorspoedig, de eerste aanmeldingen stromen dan ook al binnen.
Doe jij ook mee? Meld je dan snel aan via www.solistenconcoursen.nl.  

Foto©️: Angelique Coumans/Facebook LBM

Gepubliceerd: 06 FEB 2023 - 19:05