Limburgse verenigingen aan de slag met Fries volwassenenconcept

Limburgse verenigingen aan de slag met Fries volwassenenconcept

Diverse Limburgse verenigingen gaan aan de slag met een muziekproject voor volwassenen. Ze maken daarbij gebruik van het in Friesland ontwikkelde concept Nij Talint Orkest (Nieuw Talent Orkest). Diverse artikelen in KNMO Klankwijzer hebben de Limburgse verenigingen op het spoor gezet van deze methode die erop gericht is om volwassenen enthousiast te maken om een instrument te gaan bespelen.

Na de zomer organiseren de fanfares van Elsloo en Stein het Nieuw Talent Orkest. De aftrap, op zaterdag 8 oktober in Stein en op zondag 9 oktober in Elsloo, vindt plaats onder muzikale leiding van Guus Pieksma uit Sneek, de initiatiefnemer van deze succesvolle formule. Informatie: www.nieuwtalentsteinelsloo.nl. 

In de gemeente Roerdalen hebben meerdere fanfares en harmonieën hun krachten gebundeld voor de oprichting van het Nieuw Talent Orkest Roerdalen. De start onder leiding van Guus Pieksma is eveneens op zondag 9 oktober om 14.00 uur in ’t Aad Raodhoes in Melick. Op diezelfde locatie is op dinsdag 20 september om 19.00 uur een informatie-uurtje waarop alle ins en outs van het project aan bod komen. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Roerdalen. Meer informatie: https://bit.ly/NTORoerdalen. 

Om mee te kunnen doen aan een Nieuw Talent Orkest hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. Afgelopen voorjaar organiseerde het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo hetzelfde project. Het traject van tien repetities werd vorige maand afgesloten met een concert. Bij het Nieuw Talent Orkest Venlo ontdekten circa dertig volwassenen in het van het bespelen van een muziekinstrument een nieuwe hobby.

Gepubliceerd: 20 JUL 2022 - 11:58
Laatste update: 20 JUL 2022 - 12:05