Line-up Nationale Taptoe zo goed als rond

Line-up Nationale Taptoe zo goed als rond

De line-up van de Nationale Taptoe van 27 tot en met 29 september in Ahoy Rotterdam is zo goed als rond. Naast de diverse Nederlandse militaire orkesten zijn de Republic of Korea Traditional Army Band en de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht en diverse bekende artiesten de publiekstrekkers.

Solisten zijn onder andere trombonist Jörgen van Rijen en Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Van Rijen werkt bovendien op zaterdag 28 september mee aan de Ahoy Trombone Clinic. De Nationale Taptoe staat dit jaar in het teken van 200 jaar militaire muziek in het Koninkrijk der Nederlanden. Daarnaast krijgt de herdenking van het begin van de bevrijding van Nederland met de operatie Market Garden een bijzonder muzikaal accent. Ook deze editie speelt zich af tegen de ultramoderne led wall die in 2018 met veel succes in gebruik is genomen

Een overzicht van de deelnemers: Republic of Korea Traditional Army Band; Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht; Marinierskapel der Koninklijke Marine; Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers; Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso; Fanfare Korps Nationale Reserve; Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers; Fanfare Bereden Wapens; Kapel van de Koninklijke Luchtmacht; Orkest Koninklijke Marechaussee; Nederlands Politieorkest; trombonist Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest); de Steelband van het Nederlands Politieorkest; The Dutch Military Pipes & Drums, The Crossed Swords Pipes & Drums met Scottisch Dancers; fluitist Ronald Snijders; zangeres Crystal Benton; jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss Heerlen en Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk.

Data en aanvangstijden van de voorstellingen: vrijdag 27 september (20.00 uur); zaterdag 28 september (14.00 uur); zaterdag 28 september (20.00 uur); zondag 29 september (14.00 uur). Informatie en kaartverkoop: www.nationaletaptoe.nl of telefonisch 0900-9203.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 09 MEI 2019 - 18:47
Laatste update: 15 MEI 2019 - 18:35