Lisiduna in interactieve video 'Leusden van toren naar koepel'

Lang geleden, zo rond het jaar 1300, stond er in het midden van het land een mooie kerk met een torentje. Op de begraafplaats naast de kerk zwierf een jongetje dat zich verveelde. Uit nieuwsgierigheid beklom hij het torentje en toen hoorde hij plotseling muziek… Er volgde een reis door de tijd langs allerlei bijzondere plaatsen in Leusden, Achterveld en Stoutenburg.

Dat is de verhaallijn in de video Leusden van toren naar koepel van muziekvereniging Lisiduna uit Leusden. De film vertelt over Leusden in drie thema's: het ontstaan van Leusden, Leusden in de Tweede Wereldoorlog en de enorme groei van de Utrechtse gemeente.

Orkest Lisiduna gaat met dit initiatief een stap verder: een lineaire video over het ontstaan van Leusden! Alle muzikanten snakten naar ‘iets anders’ en daar is een project van gemaakt waarvoor op 35 locaties opnames zijn gemaakt. Het geluid is thuis opgenomen, de video op unieke plekken rond het dorp

De muzikanten hebben de muziek zelf thuis ingespeeld. Burgemeester Gerolf Bouwmeester sprak de tekst in. Cees Coenen tekende voor de opname en montage van de video. “Met dit project wil ik laten zien dat er nog volop mogelijkheden zijn om muzikanten en/of koorleden te enthousiasmeren en te motiveren!”, zegt de maker Cees Coenen. Meer informatie over de mogelijkheden of hulp bij het opzetten van zo’n project? KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 APR 2021 - 13:57