Lockdown: trio voor houtblazers en slagwerk

Lockdown: trio voor houtblazers en slagwerk

Nu het niet mogelijk is om op één locatie in grotere groepen te musiceren, zoeken muzikanten naar alternatieven. Componist Ruud Mourik en Muziekuitgeverij Mansarda dragen hieraan een steentje bij door het werk Lockdown gratis beschikbaar te stellen.

Lockdown van Ruud Mourik is een trio in modern idioom voor gevorderde houtblazers en/of melodisch slagwerk. Tijdens de coronacrisis zijn veel steden en landen in lockdown. Ruud Mourik gebruikte de letters van het woord ‘corona’ als notenmateriaal voor het werk Lockdown. Naast de letters C en A gebruikte hij de alfabetische rangschikking van de overige letters als matrijs voor het vaststellen van de overige in deze compositie gebruikte tonen. De O is de 15e, R de 18e en N de 14e letter van ons alfabet. Vanaf C halve tonen tellend, verschijnen zo als 15e toon D, 18e toon F en als 14e toon een Cis. Vanaf A halve tonen tellend, verschijnen zo als 15e toon B, 18e toon D en als 14e toon een Bes.

KLIK HIER om de verschillende versies van dit trio gratis te downloaden en te printen.

De versies kunnen naast elkaar gebruikt worden. Ook kun je een midi-file downloaden. Met een midi-player kun je kiezen welke partijen jezelf wilt spelen en welke door de midi-player afgespeeld moeten worden.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 APR 2020 - 12:11
Laatste update: 03 APR 2020 - 12:16