Loraine Saly wint webvoting Dutch in DCI

Loraine Saly wint webvoting Dutch in DCI

Loraine Saly (Jubal Dordrecht) is winnaar geworden van de verkiezing Dutch in DCI. Thirza de Bruin (The Pride Huizen) en Marjon van Dijke (Juliana Middelburg) eindigden respectievelijk als tweede en derde. Alle drie ontvangen een scholarship ter waarde van 1000 Amerikaanse dollar. Dat heeft de organisatie Dutch in DCI bekendgemaakt.

Dutch in DCI keert ieder jaar drie scholarships uit aan Nederlandse jongeren die in de zomer bij een van de grote Amerikaanse drum corps meestrijden om de titel van de wereldbond Drum Corps International (DCI). Deze talenten investeren 5 tot 10 duizend dollar om drie maanden lang in Amerika hun droom na te jagen. Achterliggende gedachte is dat ze straks met al hun ervaring kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de drum corpssector in Nederland.

Dit jaar trokken zes Nederlandse jongeren door de Verenigde Staten om deel te nemen aan de diverse wedstrijden. Loraine Saly, die voor KNMO Klankwijzer in een wekelijkse blog verhaalt over haar avontuurlijke reis, kwam met 44,7 procent van de stemmen als winnaar uit de bus. Thirza de Bruin haalde 20 procent van de stemmen en Marjon van Dijke 16,5 procent. De scores van de overige deelnemers: 4. Xander van Kommer (Jubal Dordrecht) 14,1 procent; 5. Amber Snip (Joost Wiersma Eestrum en Provinciale Brassband Groningen) 3,5 procent; 6. Lorenzo van Dam (Beatrix’ Winds) 1,2 procent.

Om te kunnen stemmen moet je lid zijn van Dutch in DCI. Het aantal stemmen dat je mag uitbrengen is afhankelijk van de hoogte van je bijdrage. Meer informatie https://www.dutchindci.org/word-member.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 05 AUG 2019 - 09:17