Lost een pasje de inleenproblematiek op?

Lost een pasje de inleenproblematiek op?

Op de Facebookpagina van Klankwijzer loopt weer een nieuwe concourspoll. Dit keer gaat het over de vraag of invoering van een pasjesregeling een oplossing biedt voor de problematiek rond de inzet van leenmuzikanten.

Hoewel uit een eerdere peiling blijkt dat een concertconcours door een grote meerderheid niet gezien wordt als een strijd om punten en prijzen, storen zich toch veel mensen aan de mazen in het reglement die het mogelijk maken om met het op grote schaal inhuren van muzikanten het concoursresultaat kunstmatig op te drijven. Een pasjessysteem dat erin voorziet dat muzikanten nog maar bij een beperkt aantal verenigingen op de ledenlijst kunnen staan, zou dit verschijnsel kunnen inperken. De vraag is echter of je met een dergelijke vergaande maatregel de ontwikkeling van zowel individuele muzikanten als van orkesten niet te veel aan banden legt.

Klik HIER en doe mee aan deze nieuwe poll van Klankwijzer.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 DEC 2019 - 15:42
Laatste update: 07 DEC 2019 - 19:38