L’Union haalt klassieker met bijzonder verhaal van stal 

L’Union haalt klassieker met bijzonder verhaal van stal 

Harmonie L’ Union Fraternelle Veldhoven haalt zaterdag 30 november tijdens het themaconcert Between Rock & Classic met Concerto for Group en Orchestra een klassieker met een bijzonder verhaal uit het archief.

De compositie van Deep Purple-organist John Lord geldt nog altijd als een van de onbetwiste hoogtepunten uit de rockgeschiedenis. Concerto for Group and Orchestra werd op 24 september 1969 in de Londense Royal Albert Hall uitgevoerd door het Royal Philharmonic Orchestra, gedirigeerd door Malcolm Arnold, en de legendarische Britse rockgroep Deep Purple. De samensmelting van deze iconen uit twee volstrekt van elkaar gescheiden werelden was zo bijzonder dat de BBC Radio het concert live uitzond.

Na de orkestrale uitvoering is de partituur van het stuk zoekgeraakt. De Goudse componist Marco de Goeij herschreef het stuk nootje voor nootje aan de hand van de opname. Kenmerkend voor de op Bach geïnspireerde symfonische rockmuziek is het gebruik van het antiek ogende houten Hammondorgel.

L’ Union Fraternelle voert het werk zaterdag 30 november (20.15 uur) in Theater De Schalm in Veldhoven uit samen met een vijfkoppige rockband. Kaarten: www.lunionfraternelle.nl.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 NOV 2019 - 16:40
Laatste update: 27 NOV 2019 - 17:02