‘Beleving’ belangrijkste criterium in concertdivisie WMC 2021

‘Beleving’ belangrijkste criterium in concertdivisie WMC 2021

Voor harmonie- en fanfareorkesten in de concertdivisie is het element ‘beleving’ het belangrijkste beoordelingscriterium tijdens WMC 2021. Dat heeft de Kerkraadse organisatie vanavond in Chicago tijdens de jaarlijkse Midwest Clinic meegedeeld.

“Het totaalprogramma van orkesten in de concertdivisie moet tot doel hebben om een concertbeleving op het hoogste niveau te bewerkstellingen,” zegt algemeen artistiek leider Björn Bus. “Communicatie met het publiek en het overbrengen van emoties zijn daarbij van wezenlijk belang.”

Ook wordt, net als tijdens WMC 2017, het gebruik van elementen uit andere kunstvormen aangemoedigd. Het juryteam in de concertdivisie bestaat daarom uit vier muzikaal deskundigen en één expert uit de sectoren dramaturgie, visualisatie of regie. “Cross-overs met dans, video of beeldende kunst die de muzikaliteit versterken vinden we belangrijk,” licht Bus toe. “Niettemin blijft de muzikale en artistieke prestatie de boventoon voeren in de beoordeling.”

De inschrijving voor de komende editie van het festival opent op 1 april 2020 en sluit op 1 oktober 2020.

Foto: WMC 2021 staat in de concertdivisie open voor cross-overs.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 21 DEC 2019 - 19:18