‘Budget schaakbond is drie keer zo hoog als dat van KNMO’

‘Budget schaakbond is drie keer zo hoog als dat van KNMO’

KNMO-voorzitter Bart van Meijl heeft tijdens het hectische coronajaar ervaren welke achterstand de amateurmuzieksector in de afgelopen 10-20 jaar heeft opgelopen. Dat zegt hij in zijn column in de nieuwe uitgave van KNMO Klankwijzer Magazine.

“Daar waar de sportbonden met enorme budgetten een serie professionele lobbyisten aan het werk zet, heeft de KNMO de beschikking over een jaarbudget van niet meer dan 350.000 euro voor het geheel. Ter vergelijking : de Nederlandse Museumvereniging heeft circa 800.000 euro enkel aan contributies en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond werkt met een budget van circa 1,1 miljoen per jaar.” Van Meijl realiseert zich dat het veroveren van een positie in dit krachtenveld een proces is van jarenlang investeren in relaties, zowel in de politiek als in de ambtelijke sfeer.

Lees de hele column in KNMO Klankwijzer Magazine 2021-1 dat deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 MAA 2021 - 19:09
Laatste update: 17 MAA 2021 - 19:12