‘Cultuursector is veel te bescheiden’

‘Cultuursector is veel te bescheiden’

“De culturele lobby zou wat mij betreft veel assertiever moeten zijn. Daar wordt wel aan gewerkt, maar als sector zijn we veel te bescheiden.” Dat zegt dirigent Arjan Tien in een interview in Klankwijzer Magazine nr. 3 dat vandaag verschenen is.

De dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine pleit voor het aanhalen van de banden tussen de militaire beroepsorkesten en de amateurwereld. “Het is vreselijk jammer dat door veelal onnodige bezuinigingen zoveel traditie en cultuur is weggevallen”, zegt hij.

Het interview met Arjan Tien en nog veel meer interessante artikelen voor muzikanten, dirigenten en bestuurders vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-3 dat deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat valt. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

Foto: FOTO FOCUSS

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 SEP 2020 - 20:51