‘Good practices’ in KNMO Klankwijzer Magazine

‘Good practices’ in KNMO Klankwijzer Magazine

In de septemberuitgave van KNMO Klankwijzer Magazine staan weer enkele interessant ‘good practices’ die wellicht ook voor andere verenigingen een inspiratiebron kunnen zijn.

Bijvoorbeeld een dilemma waar veel verenigingen tegenaan lopen: de jeugdafdeling is eigenlijk te klein om er een volwaardig orkest mee samen te stellen. Samenwerking biedt vaak de oplossing. Vijf muziekverenigingen in het Gelderse dorp Ulft hebben daarom het jeugdorkest JOU (Jeugd Orkest Ulft) opgericht.

Nog een voorbeeld van een ‘good practice’. Om de vergrijzing een halt toe te roepen, besloot harmonie Sint Cecilia uit het Brabantse Liessel het roer volledig om te gooien. Met een hippe naam, een flitsende outfit, veelzijdig repertoire en een verbreding van het instrumentarium hoopt de vereniging een verjongingskuur te ondergaan.

KNMO Klankwijzer Magazine 2021-3 is deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris. Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

Op de foto: het Jeugdorkest JOU uit Ulft.
Foto: Karin den Otter.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 19 SEP 2021 - 12:56