‘Jury aan huis’ beloont Gruno’s met 85,25 punten

‘Jury aan huis’ beloont Gruno’s met 85,25 punten

Gruno’s Postharmonie heeft vanavond tijdens een concoursdeelname volgens de concoursvariant ‘jury aan huis’ met 85,25 punten een eerste prijs behaald. Het orkest van dirigent Peter Kleine Schaars scoorde voor de concourswerken El Arca de Noé van Oscar Navarro en Danzon No 2 van Arturo Márquez respectievelijk 84,00 en 86,50 punten.

Gruno’s Postharmonie was het eerste noordelijke orkest dat voor deze alternatieve concoursvorm koos. De uitvoering van de beide te beoordelen werken werd gecombineerd met een totaalprogramma, waarmee het orkest de Groningse Oosterpoort in Caribische sferen zette. Het Groningse harmonieorkest kwam tijdens het concoursoptreden uit in de eerste divisie. De beoordeling was in handen van Rob Goorhuis, Durk Lautenbach en Arnold Span.

Foto: Hillievan Dalen.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 05 OKT 2019 - 23:06
Laatste update: 06 OKT 2019 - 11:17